Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Meteorologia 
Monogràfics
Dalt Vila 
Ses Salines 
Itineraris 
BICS 
2002-11-29 | SITEF
Bens d'Interés Cultural en el municipi de Sant Joan

Nucli urbà i rodalies | Núcleo Urbano y cercanías

Església de Sant Joan
Església de Sant Joan
Descripció: Construïda entre 1737 i 1770 s'edificà al voltant de l'actual capella fonda ja existent cap a 1720. Fet a prou singular ja que gairebé sempre les capelles fondes són una ampliació posterior del temple, i a més, s'ubiquen en la zona del presbiteri i no com aquesta que es troba enmig de la longitud de la nau. També el porxo, en lloc de llindar amb l'entrada de la nau neix en les parets d'aquesta capella, significant encara més la seva importància en el conjunt. .
Periode:Església de Sant Llorenç
Església de Sant Llorenç
Descripció: Aixecada entre 1786 i 1797 s'ha qualificat la seva planta com una de les més esveltes d'entre totes les esglésies rurals. L'esglaonament del porxo, els murs mestres de la nau i la coberta fan de la seva façana una solució única. Manté com poques la seva funció original de punt d'encontre entre els pobladors que viuen dispersos per la contrada, la qual es caracteritza per l'alta fertilitat dels conreus.
Periode:


Nucli urbà i rodalies | Núcleo Urbano y cercanías,
més informació...
Dalt

Cala de Sant Vicent

Església de Sant Vicent
Església de Sant Vicent
Descripció: Construïda entre 1825 i 1838 es troba situada en un dels indrets més inaccessibles de tota l'illa. De fet fins els anys 1970 en que es construí l'actual carretera d'accés, la manera natural d'arribar a Sa Cala era pel seu petit port de pescadors. És amb tota probabilitat el temple amb menys additaments arquitectònics d'Eivissa, per la qual cosa es pot comprovar sense gaire esforç les seves dimensions reals que compten entre les més reduïdes de tots els temples parroquials.
Periode:


Cala de Sant Vicent,
més informació...
Dalt

Sant Miquel

Església de Sant Miquel
Església de Sant Miquel
Descripció: El temple es troba situat en un lloc prominent des del qual es domina la plana propera a Sant Miquel en direcció Santa Gertrudis, així com els accessos des de Sant Llorenç. Es tracta d'una de les quatre esglésies capçalera dels antics quartons pels quals es dividí territorialment l'illa d'Eivissa després de la conquista cristiana de 1235. S'ha dit que es tracta del temple més antic (a banda de la Catedral) ja que no ha canviat la seva ubicació des dels primers temps. Són coneguts els balls populars que regularment es fan al pati exterior a l'estiu.
Periode:


Sant Miquel,
més informació...
Dalt

Sant Llorenç

Poblat de Balàfia
Poblat de Balàfia
Descripció: Situat en un dels indrets més interiors de l'illa sorgí com una resposta defensiva als habituals atacs dels corsaris berberiscs durant els segles XVI i XVII. El conjunt de cinc cases s'agrupa al voltant de dues torres circulars situades en els llocs més aptes per a la vigilància dels quatre punts cardinals. Tot i que adossades entre sí, cadascuna d'elles manté els elements singulars de les construccions aïllades: corrals, sequers, forns i eres pròpies, prova de la poca disposició dels pobladors pels usos comunitaris dels recursos.
Periode:


Sant Llorenç,
més informació...
Dalt


Port de Sant Miquel Portinatx Sa Cala Sant Joan Faceu click damunt els nuclis turístics

BIC,s municipi

Nucli urbà i rodalies | Núcleo Urbano y cercanías
Església de Sant Joan
Església de Sant Llorenç
Cala de Sant Vicent
Església de Sant Vicent
Sant Llorenç
Poblat de Balàfia
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.