Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Meteorologia 
Meteorologia
Introducció 
Mesos 
Desenes 
Tipus 
Meteorologia > Legenda per l'hivern
2005-01-24 | SITEF
Meteorologia Turística. Legenda per als tipus d'hivern

Tipus 1. Sub estival
Insolació igual o superior a sis hores diàries o nuvulositat inferior a 4 octes. Precipitacions i durada de les mateixes igual a 0. Temperatura màxima a mig dia igual o superior a 16 ºC. Valor del complex anemomètric (K) igual o superior a 58 watts metre quadrat. VAlor del complex termo higronomètric igual o superior a 26,5 ºC. Velocitat del vent inferior a 6 metres per segon. Tensió de vapor a l'inici de l'horabaixa superior a 4 hectopascals.

Tipus 2. Suau amb sol
Insolació igual o superior a sis hores diàries o nuvulositat inferior a 4 octes. Precipitacions i durada de les mateixes igual a 0. Temperatura màxima a mig dia entre els 10 ºC i 16 ºC. Velocitat del vent inferior a 6 metres per segon. Tensió de vapor a l'inici de l'horabaixa superior a 4 hectopascals.

Tipus 3. temps fred assolellat
Insolació igual o superior a sis hores diàries o nuvulositat inferior a 4 octes. Precipitacions i durada de les mateixes igual a 0. Temperatura màxima a mig dia entre els 4 ºC i els 10 ºC. Valor del complex anemomètric (K) igual o menor de 974 watts metre quadrat. Velocitat del vent inferior a 6 metres per segon. Tensió de vapor a l'inici de l'horabaixa superior a 4 hectopascals.

Tipus 4. Temps suau amb cobertura nuvulosa
Insolació inferior a sis hores diàries o nuvulositat major a 4 octes. Precipitacions i durada de les mateixes igual a 0. Temperatura màxima a mig dia superior als 10 ºC. Velocitat del vent inferior a 6 metres per segon. Tensió de vapor a l'inici de l'horabaixa superior a 4 hectopascals.

Tipus 5. Temps suau amb breu episodi de pluja
Durada de les precipitacions inferior a una hora o quantitat precipitada inferior a 1 litre per metre quadrat. Temperatura màxima a mig dia superior als 10 ºC. Velocitat del vent inferior a 6 metres per segon. Tensió de vapor a l'inici de l'horabaixa superior a 4 hectopascals.

Tipus 6. Temps perillós a nivell pulmonar
Insolació inferior a sis hores diàries o nuvulositat major a 4 octes. Precipitacions i durada de les mateixes igual a 0. Temperatura màxima a mig dia superior als 10 ºC. Velocitat del vent inferior a 6 metres per segon. Tensió de vapor a l'inici de l'horabaixa inferior o igual a 4 hectopascals.

Tipus 7. Temps suau amb vent fort
Insolació inferior a sis hores diàries o nuvulositat major a 4 octes. Precipitacions i durada de les mateixes igual a 0. Temperatura màxima a mig dia superior als 10 ºC. Velocitat del vent entre 6 i 10 metres per segon. Tensió de vapor a l'inici de l'horabaixa superior a 4 hectopascals.

Tipus 8. Desfavorable
Tots els altres tipus de temps excepte el tipus 9

Tipus 9. Temps plujós o molt nuvolós
Insolació inferior a tres hores diàries o nuvulositat major a 5 octes. Precipitacions de més de 5 litres per metre quadrat o durada superior a 4 hores.
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.